Vacature overzicht

Cheese Scientist

Fulltime 36 uur per week

31 May 2022

Cheese Scientist

Heb jij een wetenschappelijke achtergrond in de richting van zuiveltechnologie of microbiologie en diepgaande kennis van het kaasmaakproces? Vind het je leuk om door fundamenteel onderzoek nieuwe zuursels samen te stellen, waarmee je nieuwe plantaardige en reguliere kazen ontwikkelt met unieke smaakprofielen? Kom dan werken bij Westland Kaas in Huizen om samen het verschil te maken.

Westland Kaas B.V., gevestigd in Huizen, is in 1936 is opgericht door de familie Westland. De familie is 100% eigenaar van het bedrijf. Westland Kaas laat haar kazen produceren bij verschillende Nederlandse zuivelcoöperaties en is eigenaar van de merken Maaslander en Old Amsterdam, die (inter)nationaal een sterke positie hebben opgebouwd. Sinds kort slaat Westland met het merk Wild Westland tevens haar vleugels uit in het vegan-segment, waarvoor groeiende aandacht is. Voor deze ambitieuze onderneming zijn wij op zoek naar een Cheese Scientist die met zijn/haar geavanceerde kaaskennis unieke smaakprofielen gaat ontwikkelen.

Functie 

Ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande zuursels en kazen

  • Fundamenteel onderzoek naar smaakcomponenten van zuursels, waarbij je vaststelt hoe verschillende stammen en isolaten bijdragen aan de uiteindelijke kaassmaak.
  • Onderzoek naar de relatie van zuursel tot andere elementen zoals stremsel, (dierlijk) vet, proteïne, (melk)suiker, mineralen en vitaminen, om bestaande kazen te verbeteren en nieuwe (plantaardige) kazen te ontwikkelen.
  • Continue formuleren van hypotheses gebaseerd op actuele kennis, ideeën en theorieën. Uitvoeren van (lab)experimenten om jouw hypotheses te toetsen in samenwerking met onderzoeksinstituten of wetenschappelijke instellingen.
  • Actief verbinding zoeken met externe partijen op het gebied van smaakontwikkeling in kaas.
  • Vertaalslag maken van onderzoeksresultaten naar toepassing in de praktijk en dit aan het MT presenteren.
  • Opbouwen van relaties met leveranciers en kaasproducenten en realiseren dat er nieuwe reguliere en plantaardige kazen worden geproduceerd met unieke smaakprofielen.
  • Je werkt intensief samen met de Inkoop en Kwaliteit. In deze rol rapporteer je aan de R&D Manager.

 

Profiel

Hands-on onderzoeker met passie voor kaas en kennis van microbiologie

 

Functie-eisen 

  • Afgeronde studie Food Science, Levensmiddelentechnologie, Microbiologie of Procestechnologie, idealiter aangevuld met een relevante PhD.
  • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van fundamenteel onderzoek en in staat resultaten te vertalen naar de praktijk.
  • Relevante werkervaring in de zuivel- of levensmiddelenindustrie of bij een relevante onderzoeksorganisatie in een R&D functie.
  • Grote voorkeur voor iemand met kennis van kaas en zuursel.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband projecten leiden en weet eindresultaten te behalen in een professionele, dynamische organisatie.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

 

 Competenties

  • Proactieve zelfstarter
  • Analytisch sterk en pragmatisch ingesteld
  • Resultaat- en oplossingsgericht
  • Teamplayer
  • Communicatief sterk, overtuigend
  • Nieuwsgierig
  • Innovatieve en creatieve denker
  • Onafhankelijk waarnemen en denken 

 

Standplaats

Huizen

 

Motivatie

Werken bij Westland Kaas is veel meer dan de rol van Cheese Scientist. Je bent dagelijks aan het werk in de sterk veranderende FMCG branche, waar jij collega's verder helpt, omdat je kansen vertaalt naar oplossingen.

 

Reageren

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via www.ceresrecruitment.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Anne De Maeyer, telefonisch bereikbaar op 06 83 111 697. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op https://www.westlandkaas.nl/. Westland Kaas heeft de werving en selectie voor de vacature Cheese Scientist exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Cheese Scientist