Onze merken

 

Westland Kaas heeft in de meest geliefde soorten kaas haar eigen topmerken. Old Amsterdam, de door Westland ontwikkelde oude kaas, is wereldwijd al jaren een succes. Maaslander, de romige en zachte kaas, is een topmerk in Nederland. Westlite is onze Goudse met minder vet, Trenta is ons merk in het vegetarische segment.

 

Westland Kaas wereldwijde export

Onze merken - internationaal

Naast deze topmerken voeren we een breed assortiment kaasmerken voor de wereldwijde export. Hiervoor werken we samen met partners in alle regio’s van de wereld, om precies die kazen te leveren waar mensen voor terugkomen.

Vind een distributeur

Old Amsterdam

Tijd voor smaak

Old Amsterdam is een oude kaas met een licht zoete smaak. Rijk aan rijpingskristallen en toch snijdbaar. Het is puur genieten van de kaas die zijn naam dankt aan de meest liberale stad ter wereld. Met zijn eigen receptuur sleept hij wereldwijd de ene prijs na de andere in de wacht. En terecht.

Want je hebt kaas, en je hebt Old Amsterdam.

Maaslander

Zacht als geen ander

De zachte en romige smaak van Maaslander is er één uit duizenden, al meerdere malen beloond met de Superior Taste Award. Het Maaslanderassortiment bestaat uit kwalitatieve en verse Goudse kazen voor dagelijks gebruik, van jonge kaas tot en met belegen, van minder vet tot volvet. De kaas is verkrijgbaar in zowel vers als zelfbediening in onder meer plakken, stukken en blokjes.

Laat je ook verleiden door de smaak van zacht.

Trenta

Gezond genieten

Trenta is een gezond alternatief voor kaas en is sinds 1990 verkrijgbaar. Trenta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Ook zijn 75% van de dierlijke vetten vervangen door plantaardige oliën, waardoor Trenta bijdraagt aan het behoud van een normaal cholesterol niveau. 
Daarnaast is Trenta vegetarisch, lactose arm en vrij van kunstmatige toevoegingen.

Trenta is lekker op brood, op een tosti, in een salade of bij de maaltijd.

Gezond genieten van natuurlijke goedheid.

Wild Westland

Plantaardig genieten

Westland Kaas en Those Vegan Cowboys vonden elkaar in de ambitie om de duurzaamste en tegelijkertijd de lekkerste plantaardige "Fromance" te maken. Voor pioniers Those Vegan Cowboys is dat een vegan, microbiële variant uit gras die identiek is aan het origineel, maar dan zonder koe – een ontwikkeling die nog een paar jaar nodig heeft.

Westland CEO Henny Westland sprak eerder de ambitie uit om in 2036, enkel nog klimaatneutrale kaas te produceren. Met de joint venture is Westland de eerste grote traditionele Hollandse kaasmaker die met een plantaardige variant de winkels in gaat. 

 

 

Kees

Goed voor je cholesterol

Kees is een variant op kaas met een bijzondere receptuur en gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij ‘Kees’ de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Hiermee is ‘Kees’ een variant op kaas die deels plantaardig is, 50% minder verzadigde vetten bevat en daarmee goed is voor je cholesterol.