Nieuwsoverzicht

Gouden internationale combinatie: Old Amsterdam en Maaslander

2 mei 2012

Westland gooide hoge ogen bij de kaaskeuring van het International Taste & Quality Institute(ITQI) te Brussel. Met haar twee topmerken Old Amsterdam en Maaslander won het familiebedrijf maar liefst zes Superior Taste Awards. De prijsuitreiking zal op 31 mei plaatsvinden. Old  Amsterdam won de award zelfs voor het vierde jaar op rij.

Michelinster

Het ITQI is een onafhankelijke organisatie van chefs, sommeliers en drankexperts en richt zich volledig op het beoordelen van voedingsmiddelen en dranken van hogere smaak. Hierbij voert de culinaire vakjury blinde testen uit. Naast de smaak worden onder meer de reuk en de structuur van de kaas onder de loep genomen. De Superior Taste Award geldt als Michelinster voor de voedings- en drankenindustrie.

Zes Awards voor Westland

Old Amsterdam won de Superior Taste Award voor het vierde jaar op rij met een score van drie sterren. Dezelfde score behaalde Maaslander 48+ jong, Maaslander 48+ jong belegen en Maaslander 48+ belegen die ook met drie sterren werden beoordeeld. Dit houdt in dat de kaas in de hoogste categorie, meer dan 90 punten, is gekwalificeerd. Maaslander 30+ jong belegen en Maaslander 30+ belegen, werden beiden beoordeeld met 2 sterren. Dit houdt in dat de kaas tussen de 8o % en 90% van de totale punten toegekend heeft gekregen. 

Vorig jaar won Old Amsterdam al de Crystal Taste Award. De Crystal Taste Award wordt uitgereikt voor producten die gedurende 3 opeenvolgende jaren met 3 sterren bekroond werden. Het is de hoogste erkenning voor een voortdurend bewijs van excellente smaak. Maaslander deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan deze smaakcompetitie en won toen ook al 2 Superior Taste Awards.

Internationaal karakter

Eerder won Old Amsterdam al acht maal goud tijdens de internationale levensmiddelenwedstrijd Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft en mocht het twee keer de gouden plak ophalen tijdens de World Cheese Awards. 
CEO Henny Westland: ‘Wij zijn zeer verheugd dat wij met 6 van onze kazen in de prijzen vallen. En dat al een aantal jaren achter elkaar. Voor mij is het een bewijs dat wij constante kwaliteit leveren met onze kazen en dat wij juist ook door food-professionals worden gewaardeerd’.  

Meer informatie over ITQI vindt u op: http://www.itqi.com/

 

Gouden internationale combinatie:    Old Amsterdam en Maaslander