Nieuwsoverzicht

Grote karakterkaas voor buschauffeur

6 november 2013

Arnhem, 6 november 2013 – Gistermiddag is buschauffeur Harrie Franken verrast bij zijn bus op het Centraal Station van Arnhem. Hij ontving uit handen van Cynthia Heijboer van Old Amsterdam een groot zogenaamd kaaswiel van 11 kilo met daarop de tekst: Harrie. Eén brok karakter. De buschauffeur van Connexxion/Breng redde anderhalve week geleden het leven van een ernstig gehandicapte man. Die stond in zijn elektrische rolstoel klem op een spoorwegovergang. Franken stopte zijn bus en door kordaat handelen redde hij het leven van de man met gevaar voor eigen leven. Want vlak nadat hij de man in zijn rolstoel van het spoor kreeg, raasde er een trein voorbij.

Deze heldendaad haalde de media en viel ook op bij Old Amsterdam, dat als slogan heeft: Old Amsterdam. Eén brok karakter. Cynthia Heijboer, marketeer bij Old Amsterdam: “Ongelooflijk hoe Harrie Franken karakter toonde. Karakter is iets magisch en ongrijpbaars, maar tegelijk heel krachtig. Dat heeft hij laten zien. Old Amsterdam is een oude kaas met karakter. Wij vinden zijn heldendaad zo bijzonder dat we hem graag deze heerlijke kaas aanbieden. Zo beloont het ene brok karakter het andere brok karakter.”

Connexxion vond de geste van Old Amsterdam zo leuk dat ze ervoor zorgden dat Harrie echt verrast kon worden. Hij was in de veronderstelling dat hij om 15.50 uur zijn dienst zou beginnen maar trof een delegatie aan die hem met de enorme kaas verraste. Connexxion regelde dat zijn dienst werd overgenomen door een collega. Connexxion zette Harrie vorige week al in het zonnetje. Hij kreeg uit handen van directeur Juul van Hout een flink aantal waarderende woorden én een cadeaucheque ter waarde van € 500. 

http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/22033378/__Buschauffeur_verricht_heldendaad__.html

Grote karakterkaas voor buschauffeur