Nieuwsoverzicht

Old Amsterdam en Maaslander winnen Superior Taste Awards

31 mei 2013

Old Amsterdam en Maaslander vielen flink in de prijzen bij de Superior Taste Awards. Voor het vijfde jaar op rij heeft Old Amsterdam een Superior Taste Award gewonnen met drie gouden sterren. Ook Maaslander Jong Belegen won drie gouden sterren, Maaslander Jong en Belegen en Maaslander Jong 30+, Jong Belegen 30+ en Belegen 30+, kregen allen twee gouden sterren en gemiddeld een 8,0 of hoger.

“Winnen went nooit,” zegt Henny Westland, de vrouwelijke CEO van Westland Kaas, makers van Maaslander en Old Amsterdam. “Hoewel onze kazen vaker in de prijzen zijn gevallen, stonden we weer te juichen toen we de lovende jury-rapporten kregen. Het is voor ons een bevestiging van de constant hoge kwaliteit van onze merken!”

Proefpanel van experts 

De internationale kwaliteitsprijs wordt uitgereikt door het prestigieuze International Taste & Quality Institute. Het proefpanel van ITQI bestaat uit chefs, sommeliers en drankexperts. Zij beoordelen jaarlijks producten in meer dan twintig categorieën. De culinaire jury beoordeelt de kaas in blinde tests, waarbij niet alleen word gelet op de smaak, maar ook op geur, structuur en uiterlijk. De jury noemde Old Amsterdam en Maaslander Jong Belegen ‘uitzonderlijk’, de kazen verdienden gemiddeld een dikke negen.

Meer prijzen 

De kazen van Westland vielen al vaker in de prijzen. Vorig jaar kreeg Old Amsterdam zelfs een Crystal Award, voor drie uitmuntende beoordelingen van ITQI op een rij en ook Maaslander werd in voorgaande jaren bekroond met 3 sterren. Old Amsterdam en Maaslander wonnen al eerder tijdens de internationale levensmiddelenwedstrijd Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft. Old Amsterdam veroverde onderscheidingen op de internationale Nantwich Cheese Show en verdiende twee keer goud bij de World Cheese Awards. Bovendien werd Maaslander KeepKantjes eerder uitgeroepen tot Product van het Jaar. 

Old Amsterdam en Maaslander winnen Superior Taste Awards