Nieuwsoverzicht

Gouden sterrenregen voor Maaslander en Old Amsterdam

24 mei 2018

Gouden sterrenregen voor Maaslander en Old Amsterdam

Westland gooide hoge ogen bij de kaaskeuring van het ITQI te Brussel. Met haar twee topmerken Maaslander en Old Amsterdam won het familiebedrijf maar liefst zes Superior Taste Awards. Old Amsterdam won de hoogste award zelfs voor de tiende keer op rij.
CEO Henny Westland: ,,Wij zijn enorm trots dat we met de vernieuwde Maaslander 50+ de hoogste waardering van 3 sterren hebben gekregen. Een bekroning voor de extra romige smaak. Ook de jarenlange hoge prestatie van Old Amsterdam toont aan dat het merk ongeëvenaard is.

Zes awards voor Westland

Old Amsterdam 48+ won de Superior Taste Award voor de tiende keer op rij met een score van drie sterren. Dezelfde score behaalde Maaslander 50+ jong belegen en Maaslander Boerenkaas jong belegen. Dit houdt in dat de kaas in de hoogste categorie, meer dan 90 punten, is gekwalificeerd. De nieuwe smaak van Maaslander 50+ boerenkaas werd zelfs met 96 punten beoordeeld. Old Amsterdam 35+, Old Amsterdam Geitenkaas en Maaslander 50+ belegen werden beoordeeld met 2 sterren.

Proefpanel van experts

De internationale kwaliteitsprijs wordt uitgereikt door het prestigieuze International Taste & Quality Institute. Het proefpanel van ITQI bestaat uit chefs, sommeliers en drankexperts. Zij beoordelen jaarlijks producten in meer dan twintig categorieën. De culinaire jury beoordeelt de kaas in blinde tests, waarbij niet alleen wordt gelet op de smaak, maar ook op geur, structuur en uiterlijk. De jury noemde Maaslander en Old Amsterdam ‘uitzonderlijk’, de kazen met 3 sterren verdienden gemiddeld een dikke negen.