Nieuwsoverzicht

Sint-Nicolaas strooit weer met kaas

22 november 2018

Sint-Nicolaas strooit weer met kaas

De Old Amsterdam SinterKAASletter is terug zodat ook dit jaar weer de ‘hartige schoentjes’ gevuld kunnen worden. 

“O kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Alles gekregen van de goede Sint”, zingen straks alle liefhebbers van hartig weer in koor. De Old Amsterdam SinterKAASletter is back! Vorig jaar was de kaasletter van Old Amsterdam enkel verkrijgbaar in een pop-up store in hartje Amsterdam. Door het grote succes van vorig jaar besloot Old Amsterdam dit jaar nóg meer ‘hartige schoentjes’ te willen vullen. Door het hele land zijn heel veel liefhebbers voor hartig te vinden, en daarom reist het kaasmerk dit jaar met haar kaasletter langs vier Bijenkorf winkels verspreid over het land.

“Vorig jaar ontvingen wij zoveel enthousiaste reacties op de SinterKAASletter dat wij dit jaar de handen ineen hebben geslagen met de Bijenkorf zodat nóg meer liefhebbers van de hartige kaasletter kunnen genieten. Dit jaar zijn onze SinterKAASletters tijdelijk te koop in de Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht.”, deelt Imke Smedema, Brand Activation Manager van Old Amsterdam. Old Amsterdam reist met de kaasletters langs deze winkels, waarbij de reis start op 22 november in Eindhoven en eindigt in Amsterdam op 5 december.

 Vers gestanst

In de Bijenkorf winkels worden de kaasletters vers gestanst en verpakt. Naast dat de kaasletter te koop is in elk letter van het alfabet, kan de letter ook gestanst worden in de vorm van een hart, een grachtenpandje en een kerstboom. De kaasletters zijn te koop voor €8,95 euro per stuk. De restjes SinterKAASbrokken die na het snijden overblijven, krijgt de koper van de kaasletter mee naar huis. Zo krijgt iedereen evenveel kaas mee en wordt er niets weggegooid.

Verkrijgbaarheid

De SinterKAASletter is verspreid over het land te koop van 22 november tot en met 5 december. De verkoop van de letters reist van de ene Bijenkorf winkel naar de andere. Het doel hiervan is dat zo veel mogelijk liefhebbers voor hartig een letter kunnen bemachtigen. De letter is te koop in:

  • Eindhoven van 22 t/m 24 november
  • Den Haag van 25 t/m 27 november
  • Utrecht van 28 t/m 30 november
  • Amsterdam van 1 t/m 5 december

De openingstijden van de Bijenkorf zijn te vinden op de website van de Bijenkorf.

Sint-Nicolaas strooit weer met kaas