Nieuwsoverzicht

Old Amsterdam en Maaslander winnen Superior Taste Award

1 juli 2020

Old Amsterdam en Maaslander winnen Superior Taste Award

In Brussel heeft het ITQI voor de 12e keer Old Amsterdam 48+ de Superior Taste Award toegewezen. Old Amsterdam 48+ viel in de hoogste categorie, 3 sterren met een score van 90,6%. Het ITQI is een onafhankelijke organisatie van chefs, sommeliers en drankexperts en richt zich volledig op het beoordelen van voedingsmiddelen en dranken van hogere smaak. Hierbij voert de culinaire vakjury blinde testen uit. Naast de smaak worden onder meer de reuk en de structuur van de kaas onder de loep genomen. De Superior Taste Award geldt als Michelinster voor de voedings- en drankenindustrie.

Drie sterren
Old Amsterdam 48+ won de Superior Taste Award met drie sterren. Dit houdt in dat de kaas in de hoogste categorie is gekwalificeerd:
*** Uitzonderlijke producten met meer dan 90% van de totale punten.

Twee sterren
Ook Old Amsterdam 35+ en Maaslander jong en Jong Belegen 50+ vielen in de prijzen. Zij werden beoordeeld met twee sterren. Nog altijd met een score van meer dan 80% van de totale punten.

Internationaal karakter
Eerder dit jaar won Old Amsterdam al tijdens de World Championship Cheese Contest in Wisconsin (USA) een gouden medaille in de categorie ‘Harde Geitenkaas’. Old Amsterdam Geitenkaas werd beloond met een uitzonderlijke score van 99,85, de hoogste score, en werd daarmee ‘Best of Class’.

Senior Brand Manager Mara de Vroed: ‘Wederom zijn wij zeer verheugd om een prijs met aanzien in de wacht te slepen. En dat al zoveel jaren achtereen. Voor ons is het een goed bewijs dat wij constante kwaliteit leveren met Old Amsterdam en dat wij ook door food-professionals worden gewaardeerd’.

Meer informatie over ITQI vindt u op: https://www.taste-institute.com/en/home

 

Old Amsterdam en Maaslander winnen Superior Taste Award