Nieuwsoverzicht

Old Amsterdam Belegen smaakmaker bij International Taste Award

13 januari 2021

Old Amsterdam gelooft dat wat met vakmanschap en overtuiging is gemaakt, wordt erkend en herkend door mensen met een neus voor échte kwaliteit. Dat geldt zeker voor Old Amsterdam Belegen: een belegen kaas met karakter voor levensgenieters die eetmomenten echt bijzonder willen maken. Old Amsterdam is  erg trots dat deze ambachtelijke kaas is bekroond met een 2-sterren Superior Taste Award van het International Taste Institute. Een prachtige waardering voor de hoge kwaliteitsstandaarden die bij alle producten van Old Amsterdam wordt nagestreefd.

Bij het International Taste Institute in Brussel beoordeelt een jury van meer dan 200 chefs en sommeliers elk jaar duizenden producten van over de hele wereld. Dit doen ze door de producten blind te proeven, puur op smaak, geur en textuur. De laatste nieuwkomer van Westland Kaas, Old Amsterdam Belegen, viel in de prijzen en werd bekroond met maar liefst 2 sterren. Deze eervolle prijs toont aan dat Old Amsterdam Belegen als een heerlijke, karaktervolle ambachtelijke kaas wordt ervaren. Old Amsterdam Belegen is gebaseerd op de bekroonde, ambachtelijke receptuur van Old Amsterdam Original, maar milder van smaak dan klanten van Old Amsterdam gewend zijn. Door de gelaagde smaak onderscheidt Old Amsterdam Belegen zich van andere belegen kazen, die traditioneel een wat vlakker smaakprofiel hebben.

“We zijn ontzettend trots dat Old Amsterdam zo geweldig in de smaak is gevallen bij de culinaire fijnproevers van het International Taste Institute. Met de introductie van Old Amsterdam Belegen - een belegen kaas met karakter en een verfijnde, gelaagde smaak - hebben we dit najaar een mooie stap gezet op weg naar het bijzonder maken van alle dagelijkse eetmomenten. Deze ambachtelijke kaas is geboren vanuit een zoektocht naar de beste smaak, waarin vernieuwing en ondernemerschap voorop stonden”, vertelt Mara de Vroed, Sr. Brand Manager Old Amsterdam van Westland Kaas. “Dat Old Amsterdam is bekroond met deze Award betekent dat we hierin goed zijn geslaagd. Deze prestigieuze prijs is een prachtige waardering voor de hoge kwaliteitsstandaarden die bij alle producten van Old Amsterdam wordt nagestreefd. Het is bovendien een prachtige erkenning voor onze bevlogen kaasmakers die met veel trots en toewijding opnieuw het verschil hebben gemaakt.”

Old Amsterdam Belegen smaakmaker bij International Taste Award