Familiebedrijf viert 85-jarig bestaan

Img 1446 (1)

Westland Familie Fonds schenkt Huizen een openbaar park

Het Huizer familiebedrijf Westland Kaas, bekend van de merken Old Amsterdam en Maaslander, vierde afgelopen jaar haar 85-jarig bestaan! Ter gelegenheid van dit heuglijke feit, presenteert het Westland Familie Fonds een jubileumplan om in samenwerking met de Gemeente Huizen een stuk openbare groenvoorziening van 1300 m2 aan de Zuiderzee duurzaam op te waarderen. Dit zal in goed overleg gaan met de buurtbewoners en overige betrokkenen. Jubileumgeschenk: De duurzame opwaardering van de huidige groenvoorziening wordt door het WFF aan de Huizer samenleving als jubileumgeschenk aangeboden. De groenvoorziening krijgt een recreatieve functie en is openbaar toegankelijk. Inmiddels krijgt het plantsoen aan de Zuiderzee zijn vorm! Paden zijn aangelegd, er is gras ingezaaid en beplanting aangebracht. Inmiddels staan er bankjes en prullenbakken. Zo wordt het een fijne plek om te vertoeven voor de buurt. De keuze voor de aanleg van een park past in de filosofie van de familie Westland van maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Buurtbewoners en medewerkers kunnen straks genieten van de prachtige natuur van het ‘Westlandlandpark’ om even bij te praten of om een rustmomentje te nemen tijdens een wandeling.

Restauratie zeilschip Berrona

Berrona.jpg

Een aantal jaren is er hard gewerkt aan de restauratie van de Berrona, een 15 meter lang schip wat is vervaardigd uit ferrocement (cementmortel op een bewapening van betonvlechtwerk en kippengaas) De restauratie werd uitgevoerd door vrijwilligers, langdurige werkzoekenden en mensen met een maatschappelijk achterstand. Na de restauratie is de Berrona op 9 juni 2018 weer feestelijk te water gelaten en wordt het ingezet voor dagtochten met sociaal maatschappelijk zwakke groepen, zoals chronisch zieken, of mensen/kinderen met een beperking om deze een onvergetelijke dag te bezorgen.

Nieuwe materialen Scouting Raboes

Raboes-1.jpg

Klimmen, abseilen, kabelbanen en afgeleide activiteiten zijn een spectaculaire en grensverleggende aanvulling op het reguliere spelaanbod van Scouting. Bij klimactiviteiten voor (jeugd)leden staat veiligheid voorop en daarvoor is goed materiaal noodzakelijk. Binnen Scouting Raboes is de Taskforce Materiaal verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het spelmaterialen waarbij zij aangeven welke materialen er aan vervanging toe zijn en welke nieuw aangeschaft moeten worden. In 2017 was het de beurt aan materialen als touw, klim- en heupgordels.

Duchenne 2017 aankomst.jpg

Het P.A.D. team uit Huizen (Power Against Duchenne) heeft in september 2017 de sponsortocht Duchenne Heroes gefietst om geld in te zamelen voor onderzoek naar de, tot nu toe, ongeneselijke ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte waarbij het spierweefsel steeds verder wordt aangetast. Duchenne Heroes 2017 in het kort: Een 7 dagen lange Mountain Bike Tocht van 100 kilometer per dag door Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.

Ook in 2018 zijn ze weer van de partij!

Jaarverslag Westland Familie Fonds 2021

'Ambities maken het verschil'

Het jaarverslag 2021 van het Westland Familie Fonds vindt u in de PDF hieronder. Deze wordt alleen op de website van Westland gepubliceerd.

Jaarverslag 2021 Westland Familie Fonds
PDF 486 Kb

Stichting Westland Familiefonds

"Soms moet je het gewoon doen"

Het Westland Familiefonds brengt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op diverse manieren in praktijk. Lokaal en regionaal steunen we kleinschalige culturele en maatschappelijke doelen met het vrijmaken van tijd en financiële middelen. Een aantal keren per jaar besteden we daarom met alle werknemers en familieleden van Westland tijd aan maatschappelijke instellingen, door tastbare activiteiten met of voor deze groepen mensen te organiseren.